Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی سوری افزود: صندوق‌های اهرمی، هم افراد ریسک گریز و هم افراد ریسک پذیر را پوشش می‌دهند، این صندوق‌ها دو نوع هستند، ممتاز و عادی که در صندوق‌های عادی یک حداقل و حداکثر سود تضمین می‌شود. کسانی که نمی‌خواهند ضرر کنند در این صندوق‌ها با رویکرد صدور و ابطال سرمایه گذاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: حال اگر بازدهی این صندوق از حداقل سودی که به سهامداران عادی تعهد داده شده بود کمتر باشد، این مقدار کمتر را از محل واحدهای صندوق‌های ممتاز جبران می‌کنند، پس سهامداران عادی خیالشان راحت است که یک حداقل سود تضمینی دارند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: حال اگر بازده صندوق‌ها بیشتر از حداکثر بازدهی باشد که برای سهامداران تعریف شده به جای این که این بازده حداکثری به سهامداران عادی تعلق بگیرد به سهامداران ممتاز می‌رسد، سهامداران ممتاز در قبال تعیین حداقل سود سهامداران عادی اگر بازده بالاتر از حداکثر داشته باشند، مازاد سود سهامداران عادی را هم دریافت می‌کنند.

سوری اضافه کرد: سهامداران عادی صندوق‌های اهرمی یک حداقل و حداکثر سود تضمینی در بورس خواهند داشت.

وی افزود: بنا بر گفته‌های بالا برای سهامداران ممتاز یک اهرم ایجاد شده است که در شرایط مثبت بازار، بازدهی مازاد سهامداران عادی را هم می‌گیرد و در شرایط منفی بازار آن حداقل سود سهامداران را نیز تامین می‌کنند، که در این شرایط هم از ارزش دارایی خودشان کم شده و هم حداقل سود سهامداران عادی را نیز باید تامین کنند.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: مکانیزم صندوق‌های اهرمی برای سهامداران عادی صدور و ابطال است، ولی برای سهامداران ممتاز مثل ETF‌ها به صورت خرید و فروش واحدها از روی تابلو است.

سوری در پاسخ به این پرسش که چه نیازی بود که صندوق‌های اهرمی ایجاد شوند؟ بیان کرد: صندوق‌ها و ابزارها، نقش حمایتی از بازار سرمایه را دارند این صندوق‌ها و ابزارها امکان ورود نقدینگی به بازار را فراهم می‌کنند، پیش‌بینی مسئولان برای ایجاد این ابزارها به این صورت است که این صندوق‌ها برای افراد ریسک گریز یک حداقل سودی را تضمین می‌کند و این افراد مطمئن می‌شدند که زیان نمی‌کنند پس این امر باعث می‌شود وجوه از بانک به سمت بازار سرمایه حرکت کند.

صندوق‌های اهرمی پتانسیل دریافت تسهیلات دارند

این کارشناس بازار سرمایه گفت: این صندوق‌ها امکان دریافت تسهیلات دارند، که  این موضوع هم باعث می‌شود که وجوه از بانک به سمت بورس بیاید.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: در صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت و روش‌های سبدگردانی که در بازار سرمایه داریم هیچ یک تعیین حداقل سود ندارند، به همین علت خیلی از افرادی که به دنبال حداقل سود بودند به سراغ بانک‌ها و بیمه‌های زندگی می‌رفتند، اما در حال حاضر این صندوق‌های اهرامی می‌تواند جایی مناسب برای سرمایه‌گذاری این افراد باشد.

وی افزود: صندوق‌های اهرمی می‌تواند عمق دهی بازار سرمایه را زیاد کند.

این کارشناس بازار سرمایه درپاسخ به این پرسش که این صندوق‌ها چه مشکلاتی دارند؟ بیان کرد: مشکل این صندوق ها این است که ضامن نقدشوندگی برای آن‌ها تعریف نشده است و زمانی که بازار دچار افت شود سهامداران عادی با وجود تضمین حداقل سود برای ابطال واحدها دچار مشکل می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: برای این صندوق‌ها بازارگردان تعریف نشده و این قضیه باعث می‌شود که قیمت‌های واحدهای ممتاز که بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند، در شرایط رشد شدید بازار ارزش واحدهای ممتاز رشد خوبی را به دست آورد و سرمایه گذاران نتوانند با قیمت نزدیک به NAV وارد سرمایه گذاری شوند و بازده دریافت کنند.

وی گفت: در منفی‌های هیجانی بازار هم ممکن است، زیانی بیش از افت ارزش واحدها را به سهامداران ممتاز تحمیل کنند، بنابراین مشکل این صندوق‌ها نداشتن بازارگردان و ضامن نقدشوندگی است.

کد خبر 613550 برچسب‌ها بورس تهران بورس - فرا بورس سرمایه‌ گذاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس فرا بورس سرمایه گذاری کارشناس بازار سرمایه صندوق های اهرمی سهامداران عادی برای سهامداران سود سهامداران سرمایه گذاری صندوق ها حداقل سود یک حداقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۶۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه

امتداد -بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه خواهد شد و ۱۰۰ همت به سرمایه بانک مسکن برای جهش تولید مسکن تزریق می‌شود.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،‌ نگاهی به احکام بودجه ۱۴۰۳ در خصوص حمایت از تولید نشان میدهد از کانالهای متفاوت شامل تخصیص مستقیم منابع دولتی و ارائه تسهیلات ریالی و ارزی، برنامه حمایت از تولید در دستور کار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت.

درگام نخست از ۳۱ هزار میلیارد تومان منابع مستقیم لحاظ شده برای حمایت از تولید ۷۰ درصد در اختیار استانها قرار خواهد گرفت. بر این اساس به هر استان حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.۳۰ درصد مابقی نیز در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. وقتی این منابع با تسهیلات بانکی تلفیق میشود به ۹۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت تبدیل خواهد شد.

۱۰۰همت به سرمایه بانک مسکن تزریق میشود

در سال جاری سرمایه بانک مسکن حدود ۱۰۰ همت افزایش خواهد یافت که از این فضا برای جهش تولید مسکن در سراسر کشور استفاده خواهد شد.

واریز ۱۹ میلیارد دلار به صندوق توسعه

همچنین در سال ۱۴۰۳ حدود  ۱۹  میلیارد دلار از محل فروش نفت؛ وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که این رقم به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی در جهت ارتقا تولید قرار خواهد گرفت.

۶۴۰ همت سرمایه گذاری مستقیم شرکتهای دولتی نیز از دیگر کانالهای اصلی ارتقا تولید در کشور خواهد بود.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه