Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس سیستم بانکی اظهار کرد: دولت باید به عنوان بخش توسعه‌ای مدلی از بانک‌های توسعه‌ای یا تخصصی و یا صندوق‌های حمایتی را برای حمایت از صنایع پر ریسک و البته آینده دار کشور تاسیس کند. البته باید نظارت کامل باشد و جلوی سوء استفاده‌ها گرفته شود. به گزارش پول نیوز، عبدالحمید انصاری کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور ما همانند کشور آلمان کاملا بانک محور است یعنی بانک‌ها نقش اساسی در تامین مالی بنگاه‌ها دارند، اظهار کرد: وقتی تامین مالی تنها توسط بانک‌ها انجام می‌شود، مشکلات جدی را از جمله درگیر بودن منابع بانک‌ها برای تامین مالی طرح‌ها شاهد هستیم و به همین دلیل بانک‌ها از سایر بخش‌ها باز می‌مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی بانک امکان محدودی برای تامین مالی دارد و از سویی همه نیاز مالی بنگاه‌ها تامین نمی‌شود.

وی تصریح کرد: رییس کل بانک مرکزی در اظهارات اخیر خود بر تامین مالی ۹۰ درصدی اقتصاد تاکید کرده اند. این در حالی است که در برخی سال‌ها بانک‌ها بیش از ۱۰۰ درصد نیاز مالی بنگاه‌ها را تامین کرده اند. بانک‌ها تا این مقدار به وظیفه خود در قبال تولید کشور عمل کرده اند که در برخی موارد هم این امر به اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی منتج شده است.

انصاری ادامه داد: از آنجایی که بازار مالی و بورس در کشور در برخی سال‌ها فعالیت جدی نداشته اند لذا این بار بر دوش بانک‌ها بوده است و حتی امروز هم که بازار سرمایه فعالیت خود را توسعه داده باز هم سهم قابل توجهی از تامین مالی بر عهده بانک هاست. این یک واقعیت درستی است که آقای همتی به آن اشاره کرده اند.

این کارشناس اقتصادی درباره نقش سایر بخش‌ها در افزایش مطالبات بانک‌ها نیز تاکید کرد: مطالبات بانکی علل مختلفی دارد و همه این مشکلات برای بانک‌ها نیست. البته بانک‌ها به لحاظ ناترازی و به‌کارگیری برخی سیاست‌های اشتباه در ایجاد مطالبات معوق برای بنگاه‌ها نقش دارند، اما همه این موارد ناشی از سیاست‌های بانک‌ها نیست. وقتی دولت تسهیلات تکلیفی را ابلاغ می‌کند و تخصیص منابع بانک‌ها در قانون بودجه تعیین تکلیف می‌شود و مابه التفاوت آن یا همان نرخ ترجیحی هیچ زمان از سوی دولت تسویه نمی‌شود، بنابراین این باید شاهد این مشکلات باشیم.   بیشتر بخوانید: تمام سازوکار‌های اقتصادی و بانکی ما بر اساس دلار پایه‌ریزی و برنامه‌ریزی شده است
وی گفت: باید توجه داشته باشیم که بخشی از مطالبات معوق بانک‌ها در نتیجه سیاست‌های غلط آنهاست و بخش دیگر به علت سیاست‌های اشتباه دولت ایجاد شده اند.

انصاری در پاسخ به این پرسش که چرا صندوق‌های سرمایه گذاری و صندوق‌های جسورانه در کشور شکل نمی‌گیرد؟ بیان کرد: اخیرا اقداماتی در این زمینه در حال شکل گیری است و یکی دو هفته قبل صندوق مشترکی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام شکل گرفت و تا حدودی این کار در برخی حوزه‌ها پیش می‌رود؛ بنابراین بهتر است بگوییم چرا به صورت گسترده این صندوق‌ها شکل نمی‌گیرند که علت آن هم ریسک بالای صندوق‌های جسورانه است.

به گفته وی، این ریسک بالا سرمایه‌های به کار رفته را در معرض اتلاف وسیع و پرخطر قرار می‌دهد و بیشتر افراد حاضر به ورود به این بخش نیستند. در همه جای دنیا صندوق‌های جسورانه حضور دارند، اما تعداد آن‌ها بستگی به نرخ ریسک در اقتصاد آن کشور دارد. از آنجا که نرخ ریسک در اقتصاد ما در شرایط فعلی بالاست بنابراین طبیعتا متقاضی این صندوق‌ها هم زیاد نخواهد بود.

این کارشناس اقتصادی درباره راهکار‌های مطرح در این بخش نیز خاطر نشان کرد: دولت باید به عنوان بخش توسعه‌ای مدلی از بانک‌های توسعه‌ای یا تخصصی و یا صندوق‌های حمایتی را برای حمایت از صنایع پر ریسک و البته آینده دار کشور تاسیس کند. البته باید نظارت کامل باشد و جلوی سوء استفاده‌ها گرفته شود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سیستم بانکی بانک مرکزی بورس بورس اوراق بهادار اقتصاد ایران تامین مالی توسعه ای صندوق ها بنگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳

بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه خواهد شد و ۱۰۰ همت به سرمایه بانک مسکن برای جهش تولید مسکن تزریق می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ نگاهی به احکام بودجه 1403 در خصوص حمایت از تولید نشان میدهد از کانالهای متفاوت شامل تخصیص مستقیم منابع دولتی و ارائه تسهیلات ریالی و ارزی، برنامه حمایت از تولید در دستور کار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت.

درگام نخست از 31 هزار میلیارد تومان منابع مستقیم لحاظ شده برای حمایت از تولید 70 درصد در اختیار استانها قرار خواهد گرفت. بر این اساس به هر استان حدود 700 میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.30 درصد مابقی نیز در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. وقتی این منابع با تسهیلات بانکی تلفیق میشود به 93 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت تبدیل خواهد شد.

100همت به سرمایه بانک مسکن تزریق میشود

در سال جاری سرمایه بانک مسکن حدود 100 همت افزایش خواهد یافت که از این فضا برای جهش تولید مسکن در سراسر کشور استفاده خواهد شد.

واریز 19 میلیارد دلار به صندوق توسعه

همچنین در سال 1403 حدود  19  میلیارد دلار از محل فروش نفت؛ وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که این رقم به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی در جهت ارتقا تولید قرار خواهد گرفت.

640 همت سرمایه گذاری مستقیم شرکتهای دولتی نیز از دیگر کانالهای اصلی ارتقا تولید در کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد